好耐之前已經Bookmark咗呢間西餐廳今日趁黎開觀塘就試試佢😋🌟Red Shrimp & Scallop Orzi PastaOrzi Pasta係一種米型嘅意粉,形狀類似長嘅risotto米,但唔似risotto煮得咁creamy,而係粒粒分明有咬口。醬汁是蟹籽醬,但亦有淡淡嘅蝦膏味,令到成碟意粉都食得出海鮮味,不過整體比較乾身,鐘意食好多醬汁好creamy嘅朋友可能會覺得爭咁d。紅蝦同帶子的熟度spot on,有足夠嘅camelization去帶出海鮮嘅鮮味但又唔會太老,帶子亦配上少量香草油同三文魚子,三者都幾夾,不過帶子就得一粒,多一粒會更好!🌟US Prime Rib Eye調味同肉質都相當好!切落去嗰下已經feel到係幾嫩唔韌,食到近油脂位嗰d交界格外香口。食嘅時候可以配上grill咗的蒜頭同rosemary,小編覺得咁食更能襯托肉味。如果容易覺得鹹嘅朋友可以唔洗點太多汁,就咁食都好夠味!美中不足係小編叫咗Medium,但最後上枱就變咗係Medium Well,不過因為肉本身quality 已經好好所以都唔會扣太多分。至於薯條係落咗特別嘅調味粉,唔係淨係得鹽,都幾好食!🌟H
好耐之前已經Bookmark咗呢間西餐廳
今日趁黎開觀塘就試試佢😋

US Prime Rib Eye

🌟US Prime Rib Eye

Hunt Signature Tiramisu

🌟Hunt Signature Tiramisu
食過幾間Tiramisu,呢度都幾高質!手指餅明顯浸咗足夠的咖啡,mascarpone cheese嘅味道都好夠,再加上咖啡粉,係非常傳統嘅Tiramisu。面頭仲加咗朱古力脆脆,令成個Tiramisu再提升咗一個層次!不過佢哋咖啡冇浸到好深入手指餅,如果鍾意食手指餅浸到出咖啡水嘅朋友,可能就會覺得差咁d,但唔需要擔心啲手指餅浸唔淋,咖啡味都好充足!
2022-12-27
US Prime Rib Eye