有睇開我出post嘅讀者們都應該知小弟係Urban Cafe嘅超級愛好者🤪 我已經去過旺角新舊分店同埋荔枝角店,但仲未去過探觀塘分店嘅小貓咪😳 今次約左朋友陪我去位於觀塘開源道嘅Urban Cafe食dinner 🍴 觀塘駱駝漆大廈店面好優雅 ✨ 一入到店內 幾位店員超友善地歡迎我同朋友🥰🥰賓至如歸💓我地被帶到一張4人嘅卡位 仲有位放袋 💼 同埋枱面有隻眼訓貓迎接我地😍好萌嘅喵喵侍應我與朋友叫左個兩人套餐(set for 2, $378) share食🍴⭐️ 兩份精選餐湯餐湯係蘑菇湯 灑上ground herb作以點綴🌱 口感濃稠 入口份外香濃🍄 大愛!⭐️兩份精選沙律沙拉好清甜 加上適量dressing 整體味道很佳💕⭐️ 滋味二人小食拼盤(另加$28)拼盤有脆薯 黃金雞塊 同埋新西蘭魚寶 ❕海陸空隊齊報道🫡 加上茄醬同蛋黃醬 味道絕對不覺油膩 正正子👍⭐️ 夏威夷薄餅薄餅係以羅勒番茄醬,水牛芝士,車打芝士 煙肉 菠蘿焗成🍕 我超超超鐘意個pizza嘅餅底!超厚批底🤪🤪 my favourite ! 成個薄餅好香 每一啖食到夏威夷熱情奔放嘅味道! 賣相亦一流! ⭐️ 黑松露芝士野菌忌廉意大利

觀塘駱駝漆大廈店面好優雅 ✨

一入到店內 幾位店員超友善地歡迎我同朋友🥰🥰賓至如歸💓

⭐️ 兩份精選餐湯

⭐️兩份精選沙律
沙拉好清甜 加上適量dressing 整體味道很佳💕

⭐️ 滋味二人小食拼盤(另加$28)

⭐️ 夏威夷薄餅

⭐️ 黑松露芝士野菌忌廉意大利飯
每次黎就Urban Cafe, 無論係去邊間分店都好 點都要點依一味Risotto 🙃 依客飯真係無得輸😏 每次個飯嘅texture consistency都咁cheesy💓black truffle 與芝士pair up, 簡直也說是絕配❤️ 嗰種好味道真係非筆墨所能形容 🖊

雖然已經去過曬旺角同荔枝角分店 但觀塘分店依然好令人滿意 ✅ 地方乾淨企理 環境衛生冇貓味 🥰 依邊嘅貓店長一樣咁cute cute 😚 野食煮得好食更加唔洗我多講!Urban Cafe真係香港Cat cafe界既天花板呢😁😁