2018-08-31
我同朋友都係觀塘返工,每次想gathering都會係番觀塘搵野食,方便同埋而家觀塘真係多左好多選擇,而呢間fish & chick,我已經食過4/5次,真係忍唔住要推薦一下首先要介紹佢個湯,粟米蓉忌廉湯,唔係好重忌廉湯,但食到啖啖栗米既感覺,我自己同埋朋友都好喜歡,另外佢個三文魚沙律都好好食呀~仲有個小食波(唔記得係咩名)😂,好食又唔多粉,感覺呢度既炸魚都應該唔係粉漿魚啦🙈野食都上得幾快,主菜有半隻燒雞,炸魚薯條,大蝦長通粉同埋蒜片辣椒炒意粉!!!果然不出所料呀,炸魚唔會好多漿,最驚喜係燒雞唔會好乾身好鞋,仲要有肉汁出黎,另外個長通粉係比較咸,但就好濃既蝦味,而蒜片乾炒意粉雖然比較油,但個味道都係好好味,好香蒜味同埋全部意粉唔會煮到淋曬,唔洗嚼咁,而係仲好彈牙呢間鋪頭好似係員工樓面同廚房水吧都要做咁,見佢地落完單就急急腳行入去整野食,所以我同朋友都唔敢打擾佢地😅,盡量食曬幾碟先麻煩佢地幫手收一收碟,但個環境唔錯🙂,坐多陣傾下計既都係舒服既,不過位其實唔係話好多,但好彩個日冇咩人,所以我同朋友先食完繼續坐多一陣至走😛