2018-01-26 72 views
星期六有時間梗係同屋企人出街食lunch 啦, 媽咪鐘意食魚生,所以選擇咗午餐食日本菜。餐廳內以日式居酒屋裝修為主, 掛上多個日式吊燈, 有舒適而歡寬闊嘅雅座,好舒服。我哋叫咗極上魚生飯同極上鰻魚丼飯, lunch set 仲有沙律,味噌湯、小食同甜品,抵食 !前菜有帶子裙邊,口感爽口彈牙, 有開胃醬汁。 沙律菜份量適中,沙律菜甜美新鮮, 仲有味噌湯添!《 極上魚生飯 $98》雖然lunch set 只是$98,但魚生份量絕不孤寒,有超厚切嘅三文魚、油甘魚,吞拿魚,帶子,牡丹蝦同海膽。三文魚厚切,入口啖啖肉,十分肥美, 牡丹蝦彈牙爽口, 帶子亦厚身爽甜, 吞拿魚就一般, 海膽甘甜可口, 食完成魚生飯, 大滿足了! 《極上鰻魚丼飯 $98》唔怪得知甘多人叫啦, 今日俾我食到原條嘅鰻魚飯 , 大得有點誇張,真係好滿足!鰻魚長過我隻手掌,鰻魚真係好厚肉,口感十足! 但實在太好味,我本身好少食魚, 因為怕魚腥, 可能加上燒汁同烤過嘅鰻魚, 唔覺唔覺就食晒成條鰻魚了! 飯後仲有甜品,綠茶雪米糍,超爽! 整體來說, 餐廳質素好好,環境舒服,價格非常合理,其實算抵食, 下次再來!

《 極上魚生飯 $98》
極上魚生飯

《極上鰻魚丼飯 $98》
極上鰻魚丼飯

鰻魚長過我隻手掌,鰻魚真係好厚肉,口感十足!

飯後仲有甜品,綠茶雪米糍,超爽!

極上魚生飯
極上鰻魚丼飯