2022-08-24
1938 views
壽司日本野都係大部分港人至愛,我都唔例外,今日星期一同朋友來觀塘呢間極尚大喜屋晚飯,07:30-09:30 成人放題都係$288加一咋,好抵食😋💕 當晚全場full晒,觀塘呢間地方超大,座位與座位之間都算闊落,唔會太迫,場內有熱盤,冷盤,雪糕機,糖果區,冷熱飲品⋯⋯等等提供👍🏻💕,點野食係掃QR code嘅,款式都幾多,放題應該有嘅選擇佢都有齊,噤多野揀緊有一款岩你心水💜 我本人食放題一定要食晒呢幾樣野➡️刺身,壽司,炸物,串燒,主食(粥/麵),飲碗湯,飲品,雪糕/雪條🤭我一定要自己食回本😂呢間啲野食質素好平均,樣樣都唔錯,我本人推介以下必點食物⏬ꕥ______________ฅ^•ﻌ•^ฅ_____________ꕥ💜鰻魚忌廉芝士卷🐟 呢個真係超邪惡🤭但真係超好味,噤樣夾埋一齊來食,味道出奇地夾,食完佢飲啖熱茶解膩🤤人生一大樂事💜黃金焗開邊蝦,食得出即叫即焗,上枱熱辣辣,啲蝦好彈牙鮮味🤤正 💜鹽燒牛舌,我本人好鍾意食燒牛舌,同埋一定加幾滴檸檬汁,減低油膩感,佢嘅燒牛舌唔會燒到乾晒,牛舌嘅厚道適中👍🏻燒得好香口💜鮮蟹粥 平時我唔食埋蟹,但見佢啲蟹膏顏色噤鮮艷就食下,嘩🤤真係勁鮮味呀,我好
💜鮮蟹粥 平時我唔食埋蟹,但見佢啲蟹膏顏色噤鮮艷就食下,嘩🤤真係勁鮮味呀,我好鍾意佢啲粥有大量粥米,增加咬口