2024-09-02 3190 views
今日放假想在觀塘同屋企人飲茶🫖,但近市中心人多又要被人趕,屋企人話行向海濱少少上樓有一間茶樓,真係唔講唔知,一於上去試下😊。張公子招牌腸🫔🍤一開頭以為係普通腸粉,估唔到咁特別😱,中間有金網脆脆,同埋雜菌,有多重既口感。食落好脆口,似係炸兩既變奏版,呢個幾推薦😋。帶子菜苗餃🥗🐚呢個一上枱既時候,D上菜姐姐見到話今日包得好靚,睇黎大廚都係性格巨星🤣。講返味道,菜苗餃飽滿,帶子無蒸到鞋哂,賣相同味道都好好🤩。金網香芒鮮蝦卷🍤🦐🍤睇黎呢度好自豪佢地既炸物,無論招牌腸同鮮蝦卷都配上脆炸網,咬落去一D都唔油膩,夠鬆脆,鮮蝦卷彈牙。最抵讚係個香芒醬🥳,同個蝦卷好夾,酸甜度平衡,推薦!最後仲叫左燒賣同叉燒包,都係合格好平👍。另外想讚下佢地個茶包好濃🫖,睇黎都係有心擇過的。中式茶樓由細食到大,要好食之餘仲要創新,係需要時間同心機。呢間我覺得真係兩樣都兼備,有心做既茶樓真係要支持一下。🫡呢度推介畀大家!地址: 觀塘駿業街58號3樓#chillchill_aloye#張公子@張公子#觀塘#觀塘美食#中式點心#新派茶樓

張公子招牌腸🫔🍤

帶子菜苗餃🥗🐚