2021-03-30
好想飛去台灣食好野😖 唯有去住觀塘工廈呢間哈豆 @drbeans2012 過過癮先!價錢親民的台灣餐廳,最開心莫過於看到牆上的油畫,很有feel! 我地每人叫左一份主菜同一杯飲品..來一份藥燉排骨湯吧😍點了套餐,包括藥燉排骨湯、肉鬆滷肉飯及一人油菜,好齊全喔。本身很鍾愛藥膳湯,湯頭濃郁鮮甜,呢個好啱我😎 排骨有幾件,大大塊,很不錯!肉鬆同滷肉撈埋飯食好惹味..少不免來多份鮮梅佐豬排滷肉飯🤩 豬排同飯係分開上呢。豬排很大份量,炸得香脆,皮薄肉嫩,很juicy!..🥛黑糖芋芋鮮奶賣相很美啊!美麗的一層層layer真漂亮!滿滿的芋頭,加上濃濃鮮奶和黑糖,好味😋不過飲完會好飽哈哈..🍦阿華田豆漿這個我們一開始就倒得有點失敗🙈 佢係一杯凍豆漿,再有阿華田雪條在旁給你整個放入去豆漿,搞勻後,阿華田雪條慢慢在豆漿中溶化,變成阿華田豆漿,很有趣..價錢好抵,絕對會再來😍 當晚客人都幾多,好受歡迎呢
來一份藥燉排骨湯吧😍
🥛黑糖芋芋鮮奶
🍦阿華田豆漿
價錢好抵,絕對會再來😍 當晚客人都幾多,好受歡迎呢