觀塘新發現🎉高質寫意既法國菜🇫🇷呢個餐廳好適合情侶拍拖仔👩🏻‍🤝‍👨🏽 入到餐廳覺得環境裝修好舒服~好有情調。整體食物都好高質 ~ 加埋杯紅酒🍷真係無敵❤️ 慢慢享受法國餐既節奏❣️Soup of the day ~ #周打蠔湯 $78第一次飲蠔湯,感覺好有新鮮感‼️一上枱已經聞到好大浸蠔味 ~ 湯質地較濃淍,每一啖都充滿蠔既香味 ~ 愛蠔既人 一定要試下😋❣#烤西班牙八爪魚配焗薯 $168呢款係餐廳既新菜式之一,八爪魚烤得好好,有燒過既香味👍🏻口感較冧身,旁邊有啲蒜蓉,蒜味十足。而薯仔嘅口感啱啱好,唔會好冧都唔會好硬👍🏻❣#紅酒燴牛尾 $228牛尾口感好冧得黎 牛肉味濃郁~ 煮到岩岩好舊骨一切就離肉😝 好值得食。裡面亦有紅蘿蔔粒、洋蔥、薯蓉等配菜,唔會好膩👍🏻😌🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🐷味 道 : 🟡🟡🟡🟡🟡🏠環 境 : 🟢🟢🟢🟢🟢💰抵 食 : 🔴🔴🔴🔴🔴‼️性價比 : 🟣🟣🟣🟣🟣❣️整體評分 👉🏻 10/10-📍Le Monde (觀塘)觀塘巧明街94-96號鴻圖中心9樓A室🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️Soup of the day ~ #周打蠔湯 $78

🏠環 境 : 🟢🟢🟢🟢🟢
💰抵 食 : 🔴🔴🔴🔴🔴
‼️性價比 : 🟣🟣🟣🟣🟣
❣️整體評分 👉🏻 10/10
📍Le Monde (觀塘)
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心9樓A室

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺