2023-07-07
完全被哩度嘅環境驚豔到😍無諗過係觀塘地舖會出現日本校園電影場景嘅餐廳🤩 淨係佈置同氛圍都已經係夠晒特別,作為日本迷小編去到都忍唔住喪打卡😆📸 加上每個角落都好闊落,係咁舒適嘅環境下食物都有質素,整體體驗相當滿意👍🏻大部份餐枱以課室書枱做設計,仲真係有櫃桶,令小編諗返以前喺櫃桶撳電話嘅年代😂 另一邊有陳列架擺放日本雜誌,仿似嚟到日本校園小賣部,又有另一番味道😎《 自家製味噌慢煮和牛面煩定食 》 $168《 鰻魚大阪燒配醬油溏心蛋叉燒湯鳥冬 》 $148 4 / 5𝘓𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘴𝘦𝘵 以同區黎講價錢略為進取,不過睇得出全部都心機菜式😌 例如前菜兩款,有帶子裙邊、醃菜等,好有住家感覺,調味溫和👍🏻主角大阪燒亦好足料,厚身之餘蛋香突出,加上鰻魚汁同鰻魚汁更加和風😋 不過叉燒湯烏冬就相對顯得單調,而且麵質欠彈性,如果轉過個麵底應該會好啲🤔另外加錢要左兩罐日本直送果汁,更加有置身日本校園感覺~ 總括而言環境一流有風味,食物中上,都有心思👍🏻———————————————🏠環境舒適度:💛💛💛💛💛👅舔脷回頭度:💛💛💛💛📸打卡able度:💛💛💛💛🙇🏻♀️服務滿意度 :💛💛💛——————————————
《 自家製味噌慢煮和牛面煩定食 》 $168
———————————————