2020-07-18 683 views
#💛 #灰到觀塘 #灰到食甜品由舊舖冇咩人去到家新舖成日要排隊,難得觀塘有間高質芋圓🙈上次食無出post,今次食返一模一樣嘅配料,但有啲失望😳-🔻七款配料 (仙草凍,小丸子,芋泥球,芋圓,地瓜圓,西米,淡奶) $42份量依然大份足料,食完真係好飽😂🤭我好鍾意呢間嘅其中一個原因係佢啲甜品比坊間無咁甜😂仙草凍又滑又香☺小丸子口感煙韌~雖然芋圓同地瓜圓嘅芋頭同蕃薯味好香,但質地偏實同硬,冇之前食咁煙韌🤔西米好似煮耐左,質地太稔🤔芋泥球係成碗裏面最甜嘅配料,好彩湯底唔甜所以都👌🏻,不過質地冇上次咁細滑🤔-👅食後感:上次晏晝買一模一樣嘅配料真係每樣都好好食好完美,唔知今次係咪因為夜晚買,可能啲配料放耐左(?)🤔如果要買,真係晏晝去好啲😂-👀個人喜愛度:7/10 (上次食嗰碗會有9分🤧)-🚩芋圓控觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C室-#美食 #香港美食 #hk #hkfood #foodie #hkfoodie #地瓜圓 #芋圓 #仙草 #芋頭 #香港
#💛 #灰到觀塘 #灰到食甜品
👀個人喜愛度:7/10 (上次食嗰碗會有9分🤧)
🚩芋圓控
觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C室
Waiting Time
16 Minutes (TakeAway)