2023-02-17 268 views
聽聞今次角落生物主題做到2月尾就完,所以想去嘅朋友仔就要快手啲啦💖講返今次我地係14號夜晚去食,所以人都比較多嘅關係,其中一個飯都等左接近半個鐘先上😖但平時閒日經過望到都唔算多人,應該唔洗等咁耐~一入到去成個環境佈置都好有feel,無論係枱面定牆身都有好多個落生物嘅插畫,椅背仲有唔同角色嘅小cushion~因為我地太晏食,幾乎係最後一枱客,所以好難得有呢個機會影到冇人嘅店內環境✨到食物啦~我地叫左個一人定食套餐要照燒雞扒定食($178), 包一份定食,茉香芒芒芝士奶蓋同雙重芝士蛋糕,仲叫左一份吉列豬扒炸蝦便當($168)飲凍百香果綠茶($68)。首先講定食先啦,照燒雞扒鹹淡適中不過不失,白飯量有啲少,反而作為配菜嘅飯素同糯米餅有驚喜!!!佢飯素個味唔會太鹹,係啱啱好令個白飯唔會太單調嗰種好食🤣糯米餅外面甜甜地,入面超級軟糯,如果佢有得散叫嘅話我應該會再嗌一份~到講下吉列豬扒炸蝦便當,因為本身係炸蝦豬扒cp小粉絲,加上叫便當就可以送一個便當盒,所以就嗌左佢地。個炸蝦都幾好食,粉唔厚,蝦肉都唔細, 但係個炸豬扒就真係麻麻啦,一夾落去皮同肉已經即刻分開,咬落好韌同冇乜味道,如果唔點蛋黃醬真係

到食物啦~
到講下吉列豬扒炸蝦便當,因為本身係炸蝦豬扒cp小粉絲,加上叫便當就可以送一個便當盒,所以就嗌左佢地。個炸蝦都幾好食,粉唔厚,蝦肉都唔細, 但係個炸豬扒就真係麻麻啦,一夾落去皮同肉已經即刻分開,咬落好韌同冇乜味道,如果唔點蛋黃醬真係好難食得曬🥲
因為缺貨關係,所以便當盒要去到3月先可以拎到

食完正餐之後就可以上甜品,佢套餐包左一份雙重芝士蛋糕,本身以為佢芝士蛋糕個餅底會係曲奇底,原來係好薄嘅海綿蛋糕底,上面仲有啲芒果汁點綴,不過食落有少少膩

飲品唔記得左影相🙏🏻
茉香芒芒芝士奶蓋嘅奶蓋頂有炸蝦圖案,真係好可愛好有心思,打卡一流~不過一插支飲管落去就乜都睇唔到啦😭 奶蓋微鹹芒果香甜,配埋茉香茶平衡到成杯唔太甜好好~
突然想飲百香果綠茶所以叫左一杯,都幾好飲,不過可惜單叫冇得轉套餐款樽裝,如果唔係都想拎個樽返去做記念🤣
要凍飲會送杯墊同鎖匙扣,留意返鎖匙扣款式係抽冇得換㗎

入座嘅時候會比張入座需知你睇,內容大概係講
用餐時間為75分鐘
最低消費成人$150 小童$80