2K
🍱解鎖銅鑼灣新日本嘢🎌-又返到我地頭銅鑼灣搵新餐廳試下🤣 今次食呢間係登龍街嘅日本嘢 見當日仲有提供有午市定食 包咗前菜沙律同味噌湯 好感度up‼️ 試咗一個生嘅一個熟嘅 地點方便 坐得幾舒服☺️-🐟香蔥碎吞拿魚腩丼 $158蔥吞拿魚份量都夠 鋪滿咗飯嘅表面 食落吞拿魚茸唔係單單一pat 中間會有少少吞拿魚粒 有咬口得嚟 幾新鮮🐟 魚籽脆卜卜加埋一齊可以連鼓油都唔洗落😋 餐廳仲好貼心俾埋芝麻 落埋會香啲 有另一種體驗😆 側邊有少少沙律菜 幾清新有少少似poke bowl😜-🐣日式咖哩炸雞 $98呢度嘅日式咖喱意外地係偏辛口路線 有啲似日本食昭和風咖哩蛋包飯嗰啲風味 香料味偏重 相對平時印象中嘅日咖會重口少少 不過都唔會太辣 怕辣嘅朋友都食得😉 炸雞雞件係bite sized 炸到好似鹽酥雞咁脆身😗-📍醉忘魚屋銅鑼灣登龍街28號永光中心13樓
🍱解鎖銅鑼灣新日本嘢🎌
🐟香蔥碎吞拿魚腩丼 $158