2021-04-26
一直聽唔少朋友去呢間係中環新開嘅打卡cafe,亦有keto friendly嘅選擇,當然就去試吓啦😋餐廳環境比我想像中細,不過香港寸金尺土,都明嘅!但坐咗二人窗邊位之後發現座位非常尷尬,隻腳唔知點放好,一係淑女式打斜坐,或者半盤腿咁座,唔係太舒服~😣食物方面,煙三文魚翠玉瓜麵令我失望😔翠玉瓜可能唔新鮮,所以食落好苦,而且刨得好碎所以口感麻麻~煎帶子香草黑蒜意粉就正常發揮,不過不失,飲品都差唔多,冇比到驚喜~最期待嘅就係佢個甜品,因為選擇都唔少😍但早兩日有見到網上有人po相見到佢地個櫃入面嘅蛋糕發咗霉,所以都有少少冇信心。。。但個芝士蛋糕🍰的確唔錯,有芝麻香之餘餅底口感都唔錯,亦唔會太甜👍🏻但個卷蛋就強差人意😖,蛋糕體好乾,外皮亦偏硬,就算加埋上面個個焙茶奶蓋都食唔出啲咩味~加上佢個奶蓋份量好少,唔足夠去同個卷蛋一齊食🤯總括嚟講,食物同飲品都冇期望中咁好,希望下次再有機會嘗試會見到進步💪🏻
Other Info. :
🔥煙三文魚翠玉瓜麵 💰$148
🔥煎帶子香草黑蒜意粉 💰$128
🔥Keto Coffee 💰$45
🔥Latte (Medium) 轉soy milk 💰$37
🔥生酮芝麻巴斯克芝士蛋糕 💰$68
🔥生酮卷蛋(焙茶奶蓋) 💰$58