2021-03-24 1648 views
今餐食ribeye之前真係冇打算寫食評,不過食完之後都覺得有必要話個事實比大家知,就係hugo's絕對係嚴重overrated我叫左焗蠔,法式洋蔥湯,sea bass同ribeye。除了牛排,其他一切都幾不錯,雖然唔係特別好,但是也不過不失。麵包係全餐最精彩嘅。食得出係新鮮出爐,garlic bread好香好鬆軟。咁好食嘅麵包為晚餐設定左很高的標準,但好明顯呢個標準保持唔到。落order果陣我冇被問到要煮幾熟,對我黎講完全ok的,如果廚師知道烹飪食物嘅最佳方法,我會選擇信佢。上菜果陣都見到佢煮得好好,medium至medium rare,只係烤左薄薄嘅外層,肉中間部分仍然係鮮紅色,但唔係滴血水。我的第一啖已經係噩夢嘅開始。咬唔開,韌,乾,完全缺乏牛肉味,完整地描述左呢款HKD 750嘅牛扒。坦白講,佢煮到好似湯渣咁,煮到好似十成熟咁,又乾又硬。牛排冇太多脂肪,所以我希望佢至少係充滿牛肉味同有肉汁。但情況當然唔係咁,食完成塊牛,個碟乾過沙漠。我用左10分鐘去食一塊好似大家樂牛扒早餐級數嘅野,然後收我七百五十蚊加一。Hugo's歷史我唔熟,但係憑呢種食物,Hugo's遲早都會係歷史。

2021-03-23
$1500 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers