2017-04-02
Weekend 又到 係時候同老公出動搵食啦 今日就決定去安利 之前其實都想黎食 但見太多人等位而放棄 今次一定要食到 我地約下午兩點八攞飛 等左約25分鐘 等既時候上網睇下其他人大概食咩 我地入去就決定叫 魚片切腩撈粗 (好似人人都叫) 老公就食魚片切腩湯河 一杯熱檸茶 一杯凍檸茶少冰少甜 仲有鮮奶油多 野飲就送上首先講下好少茶記做到凍檸茶堅少甜少冰 但不失茶味 呢個讚撈粗面個面底 個人十分欣賞 每條面上色情況平均一致 唔會出現上色不均 一邊咸一邊唔咸 軟硬度適中另外鮮油多 係用厚厚嘅麵包夾著鮮好油 佢用嘅麵包比平時茶記厚 所以口感更好 鮮油不多不少 成件事唔會太油膩 以$13 呢個價錢 性價比勝 至於湯河 老公一試 覺得切腩同期望有出入 略嫌偏韌(*佢本身係牛魔王 最中意食牛腩 牛坑腩等等) 佢即時失望 到我撈粗到啦 我又試切腩 都覺得同想像不同 我諗炆煮時間不夠 可能因為呢道人流超高所致 魚片則不過不失 但跟撈面黎既湯 好咸 試左一口唔想再試 我即刻試番老公碗湯河 佢個碗又正常架喎 完全百思不解為食總結 對於切腩失望 但撈面底同鮮奶油絕對值得一試
為食總結 對於切腩失望 但撈面底同鮮奶油絕對值得一試