2019-06-06 192 views
最早佢一開既時候係叫文華冰室,但大約一至兩星期後佢轉左叫敏華,早期次冰經過都勁多人排隊,終於揾到日下午茶時間冇乜人就走入黎。個場有幾張吉枱又冇人排隊咁緊係直接行入去啦,點知有個侍應行埋黎問我有冇排隊,但係佢隔離有另一個客直行直過坐低埋,另一個侍應就問佢食乜,都幾好笑嫁喎。我都唔知應該俾乜反應佢好。平時啲茶記應該係唔會有伽央多食,所以見到都即時叫黎食。其實都幾好食,牛油成舊上反而食到佢既甘香味,而且佢哄到個包好脆好香口,好正!而佢既奶茶就好香好滑,茶底味重啲,所以飲到微微既澀味,係港式奶茶獨有既甘香味。呢個就犀利啦。唔知係未之後越來越多人,我入左黎足足半個鐘未仲未見到佢,人地隔離枱換埋人食緊我都未有得食,咁未問佢有未囉,點知個呀姐睇都唔睇就話得嫁啦,落左單嫁啦,多人呀,等下啦!入黎呢到真係一個EQ訓練場,我隔一陣見唔對路,隔離枱都食到一半,叫另一個呀姐黎,佢去催單先知原來廚房根本冇睇到我張單,第一個呀姐而家先黎問長問短話整緊。然後等左五分鐘到已經上到枱啦,呢啲先係應有既速度囉,係未要讚下佢地好叻叻呢。講返呢個意粉味道就不過不失,係平時食開既味道,係嫌蕃茄味唔夠濃。佢地食物質素係幾好既,咁

。我都唔知應該俾乜反應佢好

平時啲茶記應該係唔會有伽央多食,所以見到都即時叫黎食。
伽吔多士

奶茶

免治牛肉煎蛋意粉

。然後等左五分鐘到已經上到枱啦
,呢啲先係應有既速度囉,係未要讚下佢地好叻叻呢

佢地食物質素係幾好既,咁未再俾多次機會人,再黎食下呢到既伽吔多士囉。第二次黎就要排隊,心諗前面得兩個客姐,唔洗等好耐掛。點知今次侍應既服務水準真係係冇失預期既
。佢地啲動作同啲老人家係到做冇乜分別
。隻眼又唔好,有枱又唔執 ; 行路又慢,慢到好似行catwalk咁 ; 好啦,執好都要由你排下隊等下先開心。等左十幾分鐘先入到去,等既其間都走左十幾個客出黎,後面都已經排左六七個。唔知咩玩法。如果大家鍾意練EQ既,歡迎光臨!
2019-06-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
伽吔多士
奶茶