2023-02-07
大時大節梗係會一班人約埋食飯,難得依間鋪不限時任食咁就訂咗枱試吓。但訂枱期間未有提及某啲菜式/湯底需預先留定所以今次未能嘗試酸菜魚,但睇隔離枱既好似幾唔錯,應該好食過雞煲咁佢就雞煲任食既,但食咗兩煲就冇再食留肚食海鮮同牛。雞煲以雞髀肉做既比一般既全雞/半雞冇咁好食,而且好多位都較難熟。建議焗多陣/煮多一round如果有訂魚既話,可以唔要雞煲轉食魚之後就食蒸海鮮、刺身,但都係一般既。蒸海鮮可以揀兩種味(蒜蓉/尖椒)食完之後就到邊爐,好彩佢有花膠湯底多(又係要訂㗎🤷🏻♂️🤷🏻♂️)咁我哋就試咗,花膠好細好少量,但味道唔差既。邊爐最好食係牛同有得任叫海鮮(石班魚/蠔),我哋叫咗好多次最後埋單連加一差唔多450蚊一個,其實可以再試既。但一定要訂定魚同湯底同埋雞煲可以食少啲😂
如果有訂魚既話,可以唔要雞煲轉食魚