2024-10-08
作為一個專業嘅吃貨,有啲咩登陸到港就緊係要第一時間去排隊買啦😎提提大家download CHAGEE HK手機app就可以減$3仲可以唔洗等,一去到就有拎🤙🏻好似我今日咁。今日要去探店既就係相信有翻去大陸食嘢既朋友都唔陌生既霸王茶姬,之前係大陸飲過佢地既經典+暢銷款👉🏻伯牙絕弦$28,真係好清爽,同普通奶茶一啲都唔同,係茶味更加突出,就算飲完都唔會覺得好大負擔,反而係好清爽🫶。雖然人頭湧湧,但今日去都好順利同一啲都唔會好擠擁,而且店員都十分主動,見到我拎住個電話想拎野飲就指示我係左邊入口取茶🥤。🐒春日桃桃💰$34今日我揀呢杯係少女心滿滿既青雲雪頂系列既春日蜜桃烏龍奶茶🍑夏天飲真係岩哂!佢用左閩南金觀音同真實水蜜桃汁入茶,牛奶加烏龍茶搭配埋白桃風味奶油雪頂同無花果碎,口感豐富好有層次🥰。外加一提好sweet既係佢地會show埋每杯既kcal,咁樣無論係做gym既朋友仔都可放心去享受奶茶既滋味💕
🐒春日桃桃💰$34