2022-03-10
成日見啲人話NUTTEA好飲又健康,咁岩口渴就行去時代間分店買杯試下,但真係覺得試一次就夠。最近疫情嚴重,但city’super 都算幾多人,去到NUTTEA見到得一個staff,諗住睇吓menu等一陣都ok嘅…我相信佢真係好多飲品要整,等咗好耐,等到後面已經有好幾個人排隊,個職員先過嚟。正常都會講一句唔好意思,但個職員冇都算,因為第一次買所以問多兩句,一開始佢都會解釋下,但言語間feel到個職員越嚟越唔耐煩⋯當我攞杯嘢飲嘅時候因為需要張收據,問店員攞返嘅時候明顯feel到佢好唔友善,成個購買過程我都好似受緊氣咁。🥲飲品種類嚟講其實都有唔少選擇,因為本身冇諗住寫食評所以冇影相,亦可以用OpenRice 落單。🌟伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48🥤話每日限定100杯唔知真定假🙈🥤奶蓋係用堅果研磨萃取而成🥤同平時飲開嘅芝士奶蓋相比,除咗少咗芝士鹹香,飲落都有堅果香味。但質感偏creamy, 芝士奶蓋係香濃,堅果奶蓋反而有啲漏..🥤感覺係食緊好厚嘅cream 🥤我以為成杯嘢飲都係朱古力為主,上網睇先知係伯爵紅茶堅果…但飲嗰陣其實覺得好淡,連紅茶味都飲唔出🥤奶蓋飲品會附上一隻匙羹,但個人覺得匙羹太短
🌟伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48
🥤話每日限定100杯唔知真定假🙈
🥤奶蓋係用堅果研磨萃取而成
🥤感覺係食緊好厚嘅cream
🥤奶蓋飲品會附上一隻匙羹,但個人覺得匙羹太短,雖然隻匙羹係比你舀第一啖奶蓋,但如果飲到最後想再用匙羹食奶蓋會整到成手都係
總結:講真杯嘢飲唔算平,撇除職員態度差,我覺得亦都冇啲人講到咁好飲。其實店舖理念幾好,除咗健康,都會捐款比毛孩,可惜我諗唔會再飲第二次。