元朗有好幾間食漢堡包的食店,今日只係去雞地呢頭,唔行遠了,所以去EC kitchen 幫襯下。呢度有好多唔同種類的漢堡,食過幾次都覺徥唔差,幾好食,食過啲複雜的,今日試返個最經典的,試一下真章,睇下最簡單的漢堡,佢地處理成點~點左個經典芝士牛肉漢堡($36),升級做餐可有埋罐裝或紙包飲品,所以加左薯條($13)。 7點左右無乜人,所以好快就有得食,見到個包個陣簡直喺或者下,漢堡扒好厚大哥個漢堡得出嚟添,但係喊了就唔算好豐富都係好驚點有個芝士生菜,麵包係用芝麻幾包咁薯條黎喺變粗仍嘅薯條茄汁已經預先黎節奏上去架啦,拎起個包一啖咬落去肉嘅口感,漢煲的肉有咬口,入面的肉質應該有筋的部份,但食落好鬆化,但唔係油脂好嗰種,而生菜係好爽脆,咁成個包我係食嘅時候,開始懷疑點解仲會喺M字頭嘅餐廳度食漢堡包😨。 不過食食下黎發覺有個情況可能餐廳要注意下,就係漢堡扒嘅調味相對好淡。 🤔頭一啖食落就會覺得好驚喜,但係食左半個包之後開始發覺個漢堡扒其實個味唔喺好足夠,調味呢點餐廳就要注意返呀。整體黎講50蚊樓下,有一個份量都幾大個嘅漢堡包,薯條份量亦都有好多。而且係罐裝可樂,哩個價錢比較質素我都算幾滿意。