2017-11-25 405 views
今日下午無咩野做,去左觀塘搵個老友吹下水咁啦,咁吹水就當然係搵間餐廳食下午茶啦,跟住我朋友就建議我地去佢樓下果個深仔記wor,我就當然ok無問題啦。落到去,都好爆,不過好彩剛剛有張卡枱,咁我行埋去張枱果陣見到個個都食雲吞麵,咁就等我望下個餐牌先。舖頭都種類非常多元化,有飯,有麵,多士等等,而我就選擇左招牌鮮蝦雲吞麵再加杯凍檸檬茶啦,我朋友就剛剛食飽啦,佢淨飲凍檸檬茶就算啦。上菜時間非常之快,碗麵一上枱就好香,試下啖湯先,d大地魚湯都好濃,同埋無梘水味,d麵我就選左幼麵,麵質非常爽口彈牙,煮嘅時間剛剛好,好好味,鍾意食辣嘅就可以加d潮州辣椒醬,味道更加夾,成碗麵好快就俾我食晒啦,而杯凍檸檬茶就係標準野,無咩特別!有機會會再去。