2018-07-18
美味子呢幾日都要去灣仔工作,決定朝早去食返個美味早餐嚟做一個美好開始。每日一杯奶茶既我今次決定試下呢間由冠軍茶王羅德師傳主理既我杯茶冲既奶茶醒下神先。美味子我叫咗一杯熱奶茶同埋一份蛋牛治總共夾埋係$34蚊,對於食開$20早餐嘅我來講確實有啲貴嘅,不過一場黎到,點都要試吓嘅。門口放有一啲小嘅單張介紹點解個鋪名叫做我杯茶同埋有一啲關於奶茶嘅歷史件蛋牛治好厚同埋好大份非常抵食同埋蛋炒得好好味,若嫌咸牛嘅份量比蛋較少同埋唔夠鹹所以有少少俾個蛋味搶住左至於杯奶茶就唔係由茶皇冲嘅但睇顔色就知都唔差,佢唔係我飲過最好嗰杯奶茶,只可以講係唔差嘅,不過始終都未係我杯茶。個人來講始終覺得最好飲嘅奶茶係附近既金X冲嘅奶茶最好飲