2024-06-08 71 views
平時食晏通常都係去廣華醫院嗰邊嗰啲茶記,但今次繼光出咗香香雞便當,真係俾咗個好好嘅藉口我可以晏晝都食吓炸雞。講真,呢個便當真係冇令我失望。炸雞同平時一樣保持水準,外皮金黃酥脆,裡面嘅雞肉嫩滑多汁,咬落去真係好滿足。而肉燥飯就更加正,可以話係呢個便當嘅靈魂。肉燥炒得超香,濃郁嘅肉汁完全滲透到米飯入面,每一口都充滿咗肉香味,真係好有味道。配菜方面,炸翠玉瓜真係一個好嘅搭配。翠玉瓜爽口清新,剛好平衡咗炸雞同肉燥飯嘅濃郁口感,令到整個便當食起來唔會太油膩。呢個配菜唔單止提升咗便當嘅層次感,仲令到整個餐更健康。最驚喜嘅係,店長仲送咗包紙包茶俾我!食完炸雞同肉燥飯,再嚟一口清爽嘅紙包茶,真係超滿足。呢個小小嘅貼心舉動,真係令我對呢間店嘅好感度大大提升。總結嚟講,香香炸雞肉燥便當真係一個非常值得推薦嘅選擇,無論你係炸雞控定係肉燥飯迷,都一定會鐘意。下次晏晝唔想去茶記,又想試吓新嘢嘅話,呢個香香雞便當絕對係一個唔錯嘅選擇。Pretty Good!

最驚喜嘅係,店長仲送咗包紙包茶俾我!

TakeAway