2012-12-20 593 views
經朋友介紹這間爐端燒,試左一次之後巳經愛上了,這間所有的燒物都係即叫即燒,同一d店舖係廚房巳經燒定o既不同,而且奉上o既時候都係暖苙苙、熱騰騰,今次我同老公點了生蠔,呢到o既老闆娘好好人,佢介紹我地食呢款韓國入口o既生蠔,原來唔講都唔知(乜生蠔都有分韓國??)平時澳洲美國就食得多,韓國就真係第一次食,點知一試難忘,蠔o既味道不會太濃,但又有海水o既鮮味,啱晒我o既口味。之後再點左幾隻燒蠔,賣相好靚呀,我最欣賞o既就係廚師用好簡單o既配搭烹調(只係加左小量o既飛魚子同蔥),但出黎o既效果巳經好好,食落去有蠔o既鮮味,加埋d飛魚子脆卜卜,簡直一流。 之後我地再點左一d燒物(秋多魚、豆卜、雞翼、墨魚丸、墨魚咀、魚角….etc.) -雞泡魚干,用黎送酒一流, -原條照燒茄子,加上醬汁同木魚,清新好味。 -羊鞍一d都唔騷,燒得無過火,正!!!! -焗蓉芝士西蘭花,味道十分配搭,西蘭花o既味道唔會比芝士o既味道所掩蓋,好好

韓國入口o既生蠔,,,正!!!!!!!
之後再點左幾隻燒蠔
燒蠔
-雞泡魚干,用黎送酒一流,
-原條照燒茄子,加上醬汁同木魚,清新好味。
原條照燒茄子
-羊鞍一d都唔騷,燒得無過火,正!!!!
羊鞍
焗蓉芝士西蘭花
2012-12-14
Type of Meal
Dinner
韓國入口o既生蠔,,,正!!!!!!!
燒蠔
原條照燒茄子