2019-01-18
同朋友行開世貿呢邊想食飯,搵到呢間新開張餐廳,本身都鍾意食日本咖哩同奄列,所以決定一試。餐廳位置之前都係日本cafe,位置唔算顯眼,不過行開銅鑼灣嘅,應該唔難搵。8點几嚟到唔駛等位,坐位算寬敞,坐得舒服。今日可能人唔多,幾安靜,幾適合傾偈。Order 咗羅勒忌廉汁大蝦意粉同和牛漢堡咖哩蛋包飯。可能人唔多,上菜都好快,只係等咗10分鐘左右。意粉羅勒忌廉汁幾特別幾香,意粉軟硬適中,蝦唔算大,但有6隻,份量算多,整體夾起嚟係好食嘅。我個人比較鍾意和牛漢堡咖哩蛋包飯,因為鍾意咖哩蛋包飯。呢個蛋包飯蛋滑有蛋香,同咖哩好夾,咖哩香且滑,漢堡有肉香唔鞋,而且份量唔算少,性價比高。食完正餐,再加咗個飯後甜品綠茶芭菲配心大軟,芭菲配搭豐富,有綠茶布丁、綠茶雪糟、忌廉、朱古力等,上面加個心太軟,睇到都開心,只係心太軟唔夠軟,唔夠流心,普通咗啲,但芭菲好味。因為整體唔錯,而且menu 入面仲有其他嘢想試,所以會再幫襯。