2021-06-08
上海姥姥推出限定「尋味江南」餐牌有四款別具風味、高性價比嘅江南手工菜而且價錢親民我一於帶埋屋企人嚟試吓順便提早預祝父親節🧔🏻😁.四款全新江南菜式包括烹煮過程極為講究嘅:🔸滬上兩面黃($88)上海蘇浙嘅經典傳統麵食, 製作過程十分講究,大廚先將白麵蒸熟後再過冷河,以慢火熗至表層酥脆,再淋上即叫即炒、 配以干貝、蝦、魚、豬、雞及冬菇等多款食材,口感非常豐富,愛香口嘅爸爸好喜歡!.🔸爆汁鮮蝦韭菜餡餅($42/ 3 件)👍🏻餡餅由師傅即叫即做,以鮮蝦和韭菜做餡料,再香煎至金黃色,皮金酥脆,一咬爆汁!韮菜好香,好好味😋!.🔸家傳老上海粗湯麵($66)👍🏻以老雞豬骨煮成濃湯,再將肉絲、冬菇絲、椰菜絲及上海粗麵烤煮至入味,粗麵非常掛湯,味道濃郁,而麵唔會太淋,保持到彈牙口感,好食!.🔸鮮肉小龍蝦小籠包($48/ 4 件)金黃色嘅小籠包非常吸晴,師傅即叫即做,餡料係手剝小龍蝦、鮮肉,皮薄餡鮮,一咬落去湯汁滿瀉!.✅上海姥姥最晌康怡廣場開設全新分店,由5 月 24 日起推出康怡分店限定的外賣粢飯早餐,由師傅現場即點即包,另外,亦設有其他手工製點心早餐,例如菜肉雲吞、蒸素菜包及鮮肉蝦鍋貼等,住附近嘅朋友一
有四款別具風味、高性價比嘅江南手工菜
而且價錢親民
我一於帶埋屋企人嚟試吓
順便提早預祝父親節🧔🏻😁
🔸爆汁鮮蝦韭菜餡餅($42/ 3 件)👍🏻
🔸家傳老上海粗湯麵($66)👍🏻
🔸鮮肉小龍蝦小籠包($48/ 4 件)
✅上海姥姥最晌康怡廣場開設全新分店,由5 月 24 日起推出康怡分店限定的外賣粢飯早餐,由師傅現場即點即包,另外,亦設有其他手工製點心早餐,例如菜肉雲吞、蒸素菜包及鮮肉蝦鍋貼等,住附近嘅朋友一於去試吓啦。☺️