2016-02-13 1394 views
今日約左朋友未夠鐘,周圍行吓,發現係M1 酒吧隔離開左間新西餐廳,好似幾靚咁見到人食d 扒又幾正咁,叫埋班朋友一於今晚係度試下菜。我地5個人,每人叫一款:和牛、肉眼、黑毛豬、大蝦海鮮意粉、沙律,仲有湯。湯有兩款:南瓜湯和蘑菇湯,個湯真係好抵飲,好大碗個南瓜湯幾特別,有少少香橙味,帶出南瓜甜甜地個沙律真係好抵食,我地5個人每人分到一大碟。到主菜, 原來配菜仲有得選 薯角/ 焗薯 添 我地兩款都有選。真係驚喜!d薯角比出面多好多,好足料!食落d薯角熱辣辣,炸得好脆 到焗薯啦,自從係澳洲食過好味焗薯後,好耐無食過呢種焗薯味!香港人最緊要咩都快,香港西餐d 薯仔配菜都係配薯蓉 就算難得配焗薯好多時外面焗到金黃色,但因焗既時間未夠,焗薯內水份仲係太多。無諗到呢度焗薯真係正,焗薯有有清甜薯仔味,又不失香烤外皮!! 推介!! 必食哈哈,配菜反而係主角到真正主菜,澳洲和牛份量好充!和牛燒得剛剛好! 食落去好juicy 第一次食黑毛豬,望落有d似羊架,haha. 味道ok, 不過我都係認為和牛肉質最嫩最鐘意都係個蝦意粉,有三四隻大蝦 d意粉好爽口,更重要係d意粉勁有蝦味!!巧正推介必食!!最後到甜品,侍
見到人食d 扒又幾正咁,叫埋班朋友一於今晚係度試下菜。

湯有兩款:南瓜湯和蘑菇湯,個湯真係好抵飲,好大碗
個南瓜湯幾特別,有少少香橙味,帶出南瓜甜甜地

到焗薯啦,自從係澳洲食過好味焗薯後,好耐無食過呢種焗薯味!
香港人最緊要咩都快,香港西餐d 薯仔配菜都係配薯蓉

哈哈,配菜反而係主角

最鐘意都係個蝦意粉,有三四隻大蝦
d意粉好爽口,更重要係d意粉勁有蝦味!!巧正
推介必食!!

最後到甜品侍應推介我地試個抹茶甜品,份量夠晒2~3人飯後share! 食野好濃抹茶味,口感好滑

出到元朗咁遠食野,果然無失望!! 值得下次再黎!
南瓜湯
沙律
黑毛豬
大蝦意粉
抹茶甜品
  • 澳洲和牛、海鮮大蝦意粉、抹茶奶凍、南瓜湯