2020-02-16 236 views
今日出開銅鑼灣,記得登龍街開佐間新黃店,就去小試牛刀👻 雖然對滷味既熱情不大,不過香港真係好似無乜依個主題既餐廳🤔而且仲係台北師大夜市開過黎~.餐牌感覺好似平時嗌車仔麵咁~簡麵底同各款滷味🙆🏼‍♀️仲有多款台式小食,飲品同芋圓🤤.個麵都相當大份,湯底用佐台灣直送秘傳配方滷湯,內含多種中藥再用慢火煮,麵條同滷味食落都唔會好dry都幾入味,食落有少少回甘既感覺,唔會話太重口味~不過我個人覺得可以試下有得加辣,應該會更加惹味👻 而且配料勁大份,食完好飽🙆🏼‍♀️.蘋果鹽酥雞 $38炸得都好香脆,唔會話好多炸粉,諗到用蘋果做伴碟都幾清新,不過相對地唔係話好特別🤔.紅茶豆漿 類似奶茶既口味,但轉佐用豆漿,飲落比起奶茶健康,如果唔係鐘意太甜既幾岩飲,而且茶味都幾濃。.總結,因為平時對滷味無乜偏好,覺得依個題材幾特別,值得一試👍🏻同埋價錢都幾相宜🙆🏼‍♀️店舖裝潢都貼緊台灣風味~ 鐘意食滷味既更加要試😍

蘋果鹽酥雞 $38
蘋果鹽酥雞