2019-10-31
門口有句「一生難忘的越南粉」。。A~~ Gimmick嚟㗎啫 嚇我唔到嘅未到訪之前已經聽講過呢度啲河粉係現場新鮮做嘅先講湯底 - 越式雞絲河粉同越南牛肉粉 好清 (唔係淡嘅意思) 係清澈 清甜 有肉味之餘 唔油膩 唔濁 冇味精河粉 有米香 夠滑溜重口味嘅我覺得都ok嘅 咁當然有得揀 都會想食翻啲濃味嘅 所以較喜歡順化牛肉粉 辣之餘亦鹹鹹酸酸 麵底竟然係 俾米線粗少少的 好鍾意 超有口感!牛肉們都是嫩嫩的 有牛味的撈檬又係同出面嘅麵底唔同 粗過米粉的的 仲要滑口嘅! 豬頸肉super duper好食 肉質軟得泥有口感!蒜香牛油雞翼真係長氣都要講WOAH 真心有pat蒜喺面 好正好香 牛油就唔夠多 外皮脆到呱呱叫 肉質so嫩 保持雞汁 crazy好正!!!!!!!我只可以話 呢間係香港非一般嘅越南food 不能please晒所有人味道:8/10蔡瀾越南粉順化牛肉粉 $98越式雞絲河粉 $78越南牛肉粉 $68香茅烤豬頸肉春捲撈檬 $68蒜香牛油雞翼 $58越南滴漏熱咖啡 $34📍中環
未到訪之前已經聽講過呢度啲河粉係現場新鮮做嘅
河粉 有米香 夠滑溜