2022-04-05
大坑試試正宗印度咖喱 好耐冇去旅行 試試多啲唔同國家新野 今日呢間小店喺OpenRice都幾多好評 銅鑼灣站行過去大概10分鐘.店舖外圍同入面 藍黃色設計 好有異個風味去到店面唔算大 都係得幾張枱⭐️奶油咖喱雞塊$128平時覺得印度野食 好重香料可能會食唔慣👍🏻但呢個 奶油味好重 唔會好重香料味👍🏻雞肉無骨 好嫩滑 比滿滿咖哩汁包住.⭐️椰汁咖喱羊肉$128椰汁同咖喱都好夾 落咗椰汁偏向冇咁重口味👍🏻咖喱汁 配羊肉 so味唔多明顯 值得一讚.⭐️蒜蓉烤餅$32有2大塊 好大塊基本上食完佢就飽😋表面好香蒜蓉味 仲有少少芫荽 食落唔覺佢存在上枱烤餅熱辣辣 咁大塊 望到都有小小興奮.整體印度菜來講我幾鍾意價錢方面唔算平 人均大概$150店面細細 但感覺到異國風味 嘢食都唔錯得閒去一次當去旅行 係過癮嘅.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_大坑. #正宗印度餐廳及酒吧 (銅鑼灣道) (大坑)地址:大坑銅鑼灣道58號地舖.⭐️評分:味道:4/5環境:4/5 異國 環境有加分服務:4/5 抵食:4/5.‼️想睇更多資訊‼️ig/youtube/mewe: hkfunfoo
店舖外圍同入面 藍黃色設計 好有異個風味
店面細細 但感覺到異國風味 嘢食都唔錯
得閒去一次當去旅行 係過癮嘅
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_大坑
#正宗印度餐廳及酒吧 (銅鑼灣道) (大坑)
地址:大坑銅鑼灣道58號地舖
⭐️評分:
味道:4/5
環境:4/5 異國 環境有加分
服務:4/5
抵食:4/5
‼️想睇更多資訊
‼️ig/youtube/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #大坑美食 #印度菜 #咖哩 #銅鑼灣美食