2022-07-10
🔅蕃茄仔🔅九龍灣🔅蕃茄湯麵🔅之前就試過銅鑼灣分店,一食過牛肩胛蕃茄湯麵驚為天人~今次同朋友約埋睇演唱會前食飯,試試九龍灣分店有乜嘢唔同新口味!💕 輕煎三味烤鴨肉配刀削麵超香烤鴨,香料好入味,令鴨絕不會有穌味~鴨皮亦有微脆,份量亦好多,食完超飽~刀削麵最掛汁,配蕃茄湯真係一流💕 炭燒風味雞扒配上海麵加萵苣雞扒同樣做到烤香、脆身,份量亦多~但感覺上無鴨、牛咁突出~上海麵會比較稔身,口感無刀削麵咁突出,視乎大家鍾意食麵質較硬定較軟💕 大滿足豚三寶配葛絲豚三寶包括有烤豚肉薄片、豬軟骨,同埋豬扒!豬扒好香,而且香料出依然突出;而豬軟骨肉炆得好稔,味道略淡~但都係好出色!至於葛絲口感似幼身薯粉,都掛汁但麵身本身無味,所以都係輸刀削麵一個馬鼻位😂💕 烤忌廉蟹肉薯餅小食是必須的!有淡淡蟹肉味嘅薯餅~好脆好香口,仲唔會濟口,好適合叫黎大家分享!同朋友一齊食就以邊個最好食爭持不下~應該都係首推牛肩胛、烤三味鴨,同埋刀削麵!蕃茄仔 網址: https://s.openrice.com/QrbS0uys500~uZ5MGAA地址: 九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓7號舖電話: 26777338=====
💕 輕煎三味烤鴨肉配刀削麵
💕 炭燒風味雞扒配上海麵加萵苣
💕 大滿足豚三寶配葛絲
💕 烤忌廉蟹肉薯餅
蕃茄仔
地址: 九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓7號舖
電話: 26777338
=====================
#黃色經濟圈 #黃店 #九龍灣黃店 #kazyyklnbay #kazyykln #kazyynoodles #kazyyhkfood #蕃茄湯麵 #蕃茄仔 #湯麵 #好味道 #foodblogger #foodie #hkfoodie #tomatosoup #redobject #tomato