2023-09-26
ɴᴏᴄ ᴄᴏғғᴇᴇ可以話係近來ᴇxᴘᴀɴᴅ得比較快嘅文青ᴄᴀғᴇ,連新開張嘅圍方都有分店,不過我哋都係去就近嘅荃灣分店,可以同大家sʜᴀʀᴇ下食咗啲咩。.珍寶蟹肉蛋白多士 $138酸種麵包上面有蛋白炒蟹肉,質感幾挺身,口感就無想像中咁軟嫩,蛋白同麵包中間用咗沙律菜做分隔,以免浸濕麵包,亦有意大利黑醋作味道上嘅提升 (其實如果無咗黑醋醬同表面嘅ᴘᴀʀᴘɪᴋᴀ,可以話係無乜味道😅)。另外有一小碗藜麥沙律。.牛油焗龍蝦手工扁帶麵 $168👨🏽就叫咗個ᴘᴀsᴛᴀ食,外表睇落就大扣分,依個似係湯意粉多啲😅。手工扁帶麵無論係賣相定口感都似係伊麵。整體味道比想像中好…因為本來以為佢個湯意粉會無味,原來當中都落咗啲香味去調味。龍蝦就中規中矩,口感有少少韌,略嫌熟咗少少。.ᴀɴʏᴡᴀʏ,價錢同質素唔成正比,加埋兩杯嘢飲盛惠$400,男仔嚟就更加唔抵食,因為根本食唔飽🫠,只係裝修比較靚同舒服,今次食完之後,我哋都表示無下次了🥴。
珍寶蟹肉蛋白多士 $138
牛油焗龍蝦手工扁帶麵 $168