2018-06-13 186 views
約朋友 dinner,想搵個地方無咁多人,無咁嘈,唔會俾人趕走,限時XX 分鐘嗰D,於是旺角樓上 Cafe 係一個好選擇喇。呢座大廈都有好多食店,我地睇咗一輪 Openrice 嘅介紹同其他人嘅食評同相之後,決定去某某 Cafe。坐電梯上去嘅時候,到5樓嘅時候,電梯門打開咗,我同朋友都覺得呢間可以試下喎~ 不過都照坐電梯上到我地原先選嗰間望下先。電梯再去到某層,門打開,我地都無出到,望到某某食店門口之後,我地即決定去番5樓呢間試!門口光又整齊,基本要求係睇到自己食d咩先得架… 我點咗 rose latte,明知飲有奶飲品唔舒服都要試下呀。果然無令我失望,好靚呀~ 唔太甜,好香玫瑰味~ 影咗好多張相才捨得飲呀!朋友點咗 iced latte,佢都話好香,最後清曬架!我朋友好肚餓,開工做嘢連 lunch 都無時間食,所以點咗全日早餐~ 包可選牛角包或果撻,好似有幾個選擇,香腸都有好幾個選擇架! 我朋友食足兩個鐘,慢慢食,佢話好滿足喎~ 係條黑椒腸太勁,佢支持唔到無食曬…… 我呢d要清清佢減減佢嘅就選咗呢個全日早餐嘅輕量版,啱曬我呀~ 腸仔只可以選1款,一定係果撻(都幾甜架,係果蓉)

門口光又整齊,基本要求係睇到自己食d咩先得架…

唔太甜,好香玫瑰味~ 影咗好多張相才捨得飲呀!

玫瑰咖啡

朋友點咗 iced latte,佢都話好香,最後清曬架!

Latte

包可選牛角包或果撻,好似有幾個選擇,香腸都有好幾個選擇架!
我朋友食足兩個鐘,慢慢食,佢話好滿足喎~
係條黑椒腸太勁,佢支持唔到無食曬……

全日早餐

腸仔只可以選1款,一定係果撻(都幾甜架,係果蓉)。炒蛋又熱又滑;沙律菜都好足料,醋少少酸好開胃;茄汁豆係正常嘢,暖嘅;煙肉唔太肥,有瘦肉食架~

全日早餐(輕量版)

總結嚟講,我地都覺得可以再同其他朋友嚟呢間 Cafe 到開餐呢~
2018-06-04
$128 (Dinner)
全日早餐(輕量版)