1K
2008-11-28 6 views
比比一歲, 食生日餐的地點竟然係自助餐~上次來已是幾個月前了, 今次估不到會係生日會呢...7點來到, 雖星期五但都不太多人,估都係一半滿.海嘯真的殺到埋身了.看看menu, 聖誕要600蚊位, 不知今年會否仍爆棚呢?比比之後才到, 姍姍來遲, 見到我又唔采人, 只攬住阿媽, 一歲的妹釘便是這樣子的了!比比有自己的糊仔, 第一個開餐的係佢; 哼, 咁我都要發炮還擊了!!!!第一砲: 當然係食沙律先啦.有西式的, 火腿, 生菜類等; 但本人都係覺得泰式果d 最好味. 夠新鮮, 也夠辣呢~跟住食了海鮮, 選擇不太多, 有凍蝦, 蟹, 青口, 長腳蟹等. ok 新鮮, 我不太愛海鮮, 只吃了些青口, 一蟹, 及兩隻蝦, 全都係唔霉, 好夠咬口.壽司都係得基本的, 我只食了一碟吞那. 手卷係即整的, 我柯打了個軟殼蟹手卷, 即整的, 勁好味, 未回到位已食完 (此舉係學豬豬女友的!)另外, 有些一碟碟仔的小食類, 都幾fusion, 我不太記得係咩名, 都係放於泰式沙律側的; 印象中, 茄子卷係最好味的, 我都食了兩碟.今晚的roast beef 好正, 食了兩片, 只點少少芥或gravy
比比一歲, 食生日餐的地點竟然係自助餐~
上次來已是幾個月前了, 今次估不到會係生日會呢...
7點來到, 雖星期五但都不太多人,估都係一半滿.
海嘯真的殺到埋身了.
看看menu, 聖誕要600蚊位, 不知今年會否仍爆棚呢?

第一砲: 當然係食沙律先啦.

壽司都係得基本的, 我只食了一碟吞那.

今晚的roast beef 好正, 食了兩片, 只點少少芥或gravy 已入口即happy~~~~

ham 都不錯, 但由於牛肉太好食, 不理它了~
(講開又講, 去某某美式roast beef 都成三百一位, 不如加多一舊食自助啦!!!)

naan 及咖哩都是值得推介的, 因為他們有自己的焗爐, naan 一出爐果吓馬上攞, 勁熱勁好味; 通常根據以往和豬豬食會展的經驗, 又係未回檯已食晒呢~

加上廚師都係印度人, 仲唔夠authentic地正宗????
另也有泰式咖哩牛, 魚等, 不過我冇食了, 因廚係印度人而非泰仔.....

因要食生日蛋糕, 冇乜點食甜品, 妹食了些芒果雪糕, 話正.

服務非常好.

不明; 成晚都只播Mariah Carey舊歌, 仲要係"hero" 果期, 得一隻碟咩... 搞邊料呀...

祝比比快高長大呀
海鮮不錯
牛肉今晚好靚
samosa ok la
泰式豬肉沙律, 好辣吓
$400 (Dinner)
海鮮不錯
牛肉今晚好靚