2023-03-12
認真俾壽司魚生耽誤了的甜品食店全靠朋友在壽司落附近做嘢,所以可以幫我哋攞住位,否則應該下一世先食到。聽好多人話,壽司郎甜品相當好食,所以今次師奶仔主攻甜品。~㗎啡焦糖卡達拉娜淡淡的咖啡味道,好香但係又不苦澀,咖啡味滲入蛋糕裡面,蛋糕好creamy,好濕潤同好綿滑,焦糖面夠脆卜卜,好吃~芝麻焙茶瑞士卷瑞士卷鬆軟配上芝麻奶油內餡,都係好味嘅,但因為賣相關係所以有少少扣分~抹茶蕨餅芭菲紅豆餡不是太甜加上滿滿抹茶粉的蕨餅,打是我杯茶軟雪糕方面女嫌奶味不夠,比較忌廉質感,不過咁軟雪糕好似都系奶油做,所以有少少唔係好啱口味,如果用雪糕會比較好~千層蛋糕蛋糕裏面嘅忌廉都算綿滑,但未去到哇一聲好味嘅境界~茶壺蒸另一必食,蒸蛋好嫩滑,配埋好多餡料,有兩隻快蝦和帶子,都係嗰句嫩滑就是一切~茄子壽司呢個又係睇其他Blogger嘅介紹,果然係好食,脆脆哋嘅茄子,配上咸咸哋嘅面試,係一個surprise~溫泉蛋烏冬呢個又係睇其他Blogger嘅介紹,烏冬韌度剛剛好,沾上溫泉蛋係我至愛,姚批評嘅地方係,豉油太鹹,食完要猛咁灌水~其他壽司和魚生打同我初頭食嘅時候改善了很多,新鮮和抵食,2條友食咗差唔多30碟嘢,$7
~㗎啡焦糖卡達拉娜
~芝麻焙茶瑞士卷
~抹茶蕨餅芭菲
~千層蛋糕
蛋糕裏面嘅忌廉都算綿滑,但未去到哇一聲好味嘅境界
~茶壺蒸
~茄子壽司
~溫泉蛋烏冬
~其他壽司和魚生
打同我初頭食嘅時候改善了很多,新鮮和抵食,2條友食咗差唔多30碟嘢,$707蚊落樓,同埋佢哋做優惠12蚊碟果啲,質素都唔錯,所以絕對會翻兜