2022-07-21
介紹返💁🏻♀️。。🇯🇵 烏冬 在鰂魚涌 🇯🇵。鯛魚魚湯專門店 Snapper。龍景大廈地下3A號舖。烏賊鍋燒鯛魚湯烏冬。HKD88。加 HKD5 轉湯飯蜆蝦鯛魚湯烏冬。HKD108信州蘋果梳打 Apple Soda 。HKD24 跟餐富士山柚子梳打 Citron Soda。HKD24 跟餐🤫 近排多咗個朋友仔喺附近返工..可以成為固定嘅Work in Office飯腳..一於捉佢陪我試吓我成日都想試嘅鯛魚魚湯專門店🤫 由於鰂魚涌一帶Lunch Time搵位食飯難過登天..我決定約飯腳仔兩點鐘先出去食..去到Snapper唔使等位直接有得坐(開心..)🤫 左揀右揀..最後我揀咗隔籬枱個姐姐食緊嗰個好似好豐富嘅蜆蝦鯛魚湯烏冬..果然係跟人地食唔驚叫錯..碗湯烏冬一嚟到我就即刻變咗心心眼..你睇吓..啲蜆同埋兩隻蝦都非常之大隻..非常之飽滿又新鮮..仲要有成十隻八隻蜆㗎..至於呢度最出名嘅湯底就唔使講啦..乳白色嘅鯛魚湯鮮甜..熱辣辣上枱..加上口感煙韌嘅烏冬..救命呀..我竟然食得晒成碗啊🤫 至於我呢一位相當偏食嘅飯腳仔..佢就選擇咗食烏賊鍋燒鯛魚湯飯..啲烏賊又係大大隻..鮮甜爽口..而
🇯🇵 烏冬 在鰂魚涌 🇯🇵
。鯛魚魚湯專門店 Snapper
。龍景大廈地下3A號舖
信州蘋果梳打 Apple Soda
。HKD24 跟餐
富士山柚子梳打 Citron Soda
。HKD24 跟餐
🤫 至於我呢一位相當偏食嘅飯腳仔..佢就選擇咗食烏賊鍋燒鯛魚湯飯..啲烏賊又係大大隻..鮮甜爽口..而且份量都唔少..然後啲湯飯非常入味..飯腳仔十分鐘就隊晒成個啦..仲諗定下一次嚟嘅話要試佢哋嘅辣湯底拉麵..話可以Keep住個個月食都得
🤫 嘢飲方面..我哋都揀咗偏貴嘅水果梳打..呢隻支裝梳打喺間間餐廳飲都係要廿幾蚊..慘得過佢又真係幾好味..而且配埋食熱辣辣湯飯湯烏冬嘅時候飲又真係幾Kur嘅
🤫 總括嚟講呢..呢間餐廳座位都幾舒適環境都幾乾淨..價錢方面亦都係太古鰂魚涌一帶嘅正常價錢啦..唔算話太貴..所以我已經將佢Mark咗做平日返工食Lunch嘅好地方啦
🤫 黃色經濟圈
。。
翻兜指數:🙆🏻♀🙆🏻♀️️🙆🏻♀️ (5個🙆🏻♀️為翻兜爆燈)
。。