2018-09-08
觀塘出名多隱世小廚,今次去到駱駝漆大廈既串燒店,位置非常容易搵,店內環境舒適,空間感十足。仲可以見到廚房,睇住廚師煮食,感覺開揚。八時到達,都已經坐左唔少人。餐牌係雙面式設計,都好多選擇,除左串燒,炸物,連燒海鮮都有,正!見好多人都推介墨汁墨魚腸,就點左一條試試。係幾好食喎,雖然成條黑色感覺好笑,但都好香墨魚味,入面仲有粒粒墨魚粒,幾有咬口,所以之後都叫多一條。牛仔骨燒得剛剛好,juicy有牛味,不錯。燒貴妃蚌貴妃蚌肉厚鮮甜,除左蒜之外,餐廳仲落左蟹子落去,燒得唔錯呀,唔會太乾。燒豬勁肉份量比我想像中多,燒得夠乾身夠香,再配埋個泰式辣醬汁,滿足。雙重芝士薄餅呢個推介大家一定要叫,薄餅入面起多芝士,可以拉絲架,勁好食。麻吉燒中間有層年糕,外層係魚蛋,燒過之後外脆內軟,雙重口感。燒韭菜覺得大陸食過既燒韭菜係最好食,因為會落勁多孜然,呢度既燒韭菜都有落,所以覺得好好食,仲無咁油。蒜蓉金菇份量超級多,少少辣好惹味。脆卜卜豆卜無改錯名,真係勁脆勁香口,燒到金黃色,外脆內軟,正。叫埋兩枝飲品,每人都係$150,好抵食呀。
見好多人都推介墨汁墨魚腸,就點左一條試試。
牛仔骨燒得剛剛好,juicy有牛味,不錯。
燒貴妃蚌
燒豬勁肉
雙重芝士薄餅
麻吉燒
中間有層年糕,外層係魚蛋,燒過之後外脆內軟,雙重口感。
燒韭菜
蒜蓉金菇
份量超級多,少少辣好惹味。
脆卜卜豆卜
無改錯名,真係勁脆勁香口,燒到金黃色,外脆內軟,正。
叫埋兩枝飲品,每人都係$150,好抵食呀。