2021-12-05
小編由細到大都住大埔,大埔真係愈來愈多美食!而且價錢比外面其他地區更實惠。要食爐端燒係大埔平有平食、貴有貴食,呢間【牛脾氣】嘅肉類有好多選擇,日本A5和牛定食都係$218,平嘅$128就食到佐賀名水豚肉,最重要餐廳係用日本出產嘅食材。今次我揀中間價位,又可以食多啲用嘅:【美國prime牛小排-特盛$208】美國prime牛小排油香濃郁,每塊肉地好鬆軟,點啲啲鹽,牛油夾住鹹香, fantastic 👏 食爐端燒嘅好處係可以控制每塊嘅熟度,一餐5成熟到10成熟都可以滿足到🤣👍🏻 爐端燒嘅套餐有沙律,入面有火龍果、蝦肉,令到口腔清爽,唔洗成餐都咁油膩。餐廳亦十分貼心咁攞圍裙、濕紙巾畀我地用,唔洗食爐端燒嘅時候啲油彈落自己度。淨係服務態度都值得食客揀【牛脾氣】食飯。【吉列豬扒飯定食$58】呢間嘅吉列豬扒唔簡單,扒入面有芝士拉絲,上面又淋咗明太子沙律醬,好邪惡!而且吉列豬扒個皮又薄又脆,好好味😛想講58蚊套餐有嘢飲有沙律,咁嘅價錢,但份量依然十足,crazy😭呢間雖然係小店,但啲嘢食真心係感受到落足心機,大家係大埔食飯不妨支持下☺👍🏻blue cat rate :😻😻😻😻😻*為咗呈現食物最真實嘅
今次我揀中間價位,又可以食多啲用嘅:
【美國prime牛小排-特盛$208】
【吉列豬扒飯定食$58】
blue cat rate :😻😻😻😻😻
*為咗呈現食物最真實嘅狀態,呢個post嘅食物圖片都冇加effects、調色,只會加上文字及一點點插圖。