2019-06-19 161 views
同屋企人食飯,穩陣啲都係食中式少少嘅。樂天去過幾次,心知出品穩定,服務又唔錯,最緊要係老人家鐘意,佢哋開心先家有寧人,你懂的。綜合幾次經驗,以下呢幾款我覺得係一家大細之選。樂天啲老火湯係堅正嘅,冇伏,幾款都試過,幾款都好足料好正。飲完唔會口渴,唔係味精唔係例水。自己買料煲到差唔多咁錢,仲要洗又要心機,所以通常嚟到樂天,一定叫湯。淮山杞子螺頭燉雞湯,入面係有一隻雞,食湯渣都飽飽地(笑)樂天主打家常小菜但帶啲南洋特色,例如呢度會有喇沙個啲嘢食。呢個咕嚕肉,就加咗荔枝去炒,幾特別。今日啲咕嚕肉我覺得就同上次嚟個陣有少少分別,我估係因為突然冇咗活豬供應。少少影響啦,但唔差嘅。荔枝肉用罐頭貨都好正常嘅,應該仲用埋入面啲糖水去炒,所以好重荔枝味,酸中帶甜,真係唔錯呀!櫻花蝦炒四季豆超正!四季豆爽,櫻花蝦鹹香脆口,鑊氣足,炒起上嚟冇油膩感,而且小朋友又好鐘意係度食蝦子,小朋友乖乖食大人傾下計又開心啲(你懂的,again)銀雪魚就貴咗少少,咁本身真嘅銀雪魚材料都貴嘅,我明。不過我哋貪佢冇乜骨,老人家同細路仔都食到。佢又真係好好食,煎到表面脆,肉嫩。佢有個甜豉油跟住嘅,我哋叫餐廳另上,因為怕小朋友唔鐘意

銀雪魚就貴咗少少,咁本身真嘅銀雪魚材料都貴嘅,我明。不過我哋貪佢冇乜骨,老人家同細路仔都食到。佢又真係好好食,煎到表面脆,肉嫩。佢有個甜豉油跟住嘅,我哋叫餐廳另上,因為怕小朋友唔鐘意。餐廳都好配合我哋嘅要求,服務好好。

呢個三色糕我覺得係必食,賣相靚,又好味,唔係好甜。一層椰汁,一層班蘭,一層桂花,好有心機!呢度個餐牌花多眼亂,好多選擇,份量仲可以揀大中細,唔錯唔錯,價錢就當然會比起酒樓貴少少,但合理嘅,都值得推介俾大家!