2021-03-17
工作過後/𝕆𝕋完,想放鬆一下心情,莫過於要令自己𝕁𝕠𝕪吓“微醺“一下吧!喝酒宜微醺,因為只有在微醺之中,才能細細品味微醺六感的過程:先是來自酒的感官滋味;然後有了奇異的感覺,形成對不同酒款的感受。一入到餐廳,已經𝕗𝕖𝕖𝕝 𝕘𝕠𝕠𝕕會主動介紹一下餐廳,坐底之後,職員𝕋𝕦𝕣𝕓𝕠就會介紹佢哋嘅ℂ𝕠𝕔𝕜𝕥𝕒𝕚𝕝同其他飲品俾我哋,等我哋唔使煩惱飲邊款好,跟住𝔹𝕠𝕤𝕤兼𝔹𝕒𝕣𝕥𝕖𝕟𝕕𝕖𝕣 ℂ𝕙𝕒𝕟𝕖𝕝 就會開始調酒,𝕤𝕙𝕠𝕨吓佢𝟙𝟘幾年嘅功力,同時佢哋會建議揀咩嘢食去搭配已選嘅酒款;另一位職員𝔼𝕧𝕒就會同食客傾吓計,一路傾一路飲,好快就達至微醺了, 喺呢個好𝕔𝕙𝕚𝕝𝕝嘅環境吓暫時忘卻外面嘅煩憂。承上段,餐廳正正就係會為食客提供嶄新又特別嘅𝕄𝕠𝕔𝕜𝕥𝕒𝕚𝕝 同ℂ𝕠𝕔𝕜𝕥𝕒𝕚𝕝,多國𝕎𝕙𝕚𝕤𝕜𝕪嘅選擇(如蘇格蘭丶日本等等),令食客非常期待喝下去之後會有咩感受,慢慢帶大家開始微醺之旅;當然亦會提供非酒精飲品俾大家選擇!除咗各式各樣嘅飲料同酒款,下酒菜亦係重要嘅一環,由前菜、小食到主菜嘅揀選都別出心裁,旨在帶來多國風美食去配襯與眾不同嘅酒款,為食客帶嚟片刻嘅忘憂同洗走疲累,尋求大家想要享受那份令人難忘「微
除咗各式各樣嘅飲料同酒款,下酒菜亦係重要嘅一環,由前菜、小食到主菜嘅揀選都別出心裁,旨在帶來多國風美食去配襯與眾不同嘅酒款,為食客帶嚟片刻嘅忘憂同洗走疲累,尋求大家想要享受那份令人難忘「微醺的滋味」,投入那種自在放鬆而舒適恬靜的感覺吧!
備註:餐廳年初五先開業,而且喺士丹頓街只有數間這類𝕝𝕠𝕔𝕒𝕝形式嘅餐廳,佢哋嘅專業丶熱誠同質素絕對值得推介俾大家嚟親身感受下😄