2016-07-16 1283 views
經朋友介紹,我地尋晚去左一間新餐廳食飯。由於一早訂左位,所以唔駛等就入得。訂位既時候,我們一早已經pre-order左想食既野食,所以坐低無耐就已經陸續上菜。菜式全部都係我地中意食既野,我哋食到捧住個肚走😋!!我地食到十一點,個四眼廚師仲好nice咁出黎同我地吹左一陣水,問我地拎comments。佢仲好樂意接受我地既意見,話會再去研究下個味道,佢仲叫我地下次再幫襯比下意見!新餐廳黎講,佢地用心製作,誠意非常可加!我地成餐飯真係食左勁多野。間餐廳價錢合理,我地都話下次要再去幫襯!我們食左幾樣野:1)法式蘑菇湯 - 老闆話個湯係法式做法,不像我們平時飲開既蘑菇湯。2)煙三文魚沙律 - 賣相非常OK! 配上醋汁&芝士粉,誠意可加!3)芝士煙肉焗薯蓉 - 外層焗到非常脆,味道中規中矩。4)蕃茄肉醬焗大菇 - 賣相一流,有好濃既蕃茄肉醬未5)炸魚薯條 - 薯條係我中意既厚切薯條,魚質滑,無雪藏味!6) 慢煮燒雞 - 肉質滑,味道適中,唔太鹹,非常健康。但如果中意重口味既人,就要另加調味啦!7)香草蘑菇意大利粉 - 香草醬重,意粉口感一流!8)卡邦尼意粉 - 一般西餐廳既水準,不錯!(食左先記

我們食左幾樣野:
法式蘑菇湯
煙三文魚沙律
3)芝士煙肉焗薯蓉 - 外層焗到非常脆,味道中規中矩。
芝士煙肉焗薯蓉
4)蕃茄肉醬焗大菇 - 賣相一流,有好濃既蕃茄肉醬未
番茄肉醬焗大菇
炸魚薯條
慢煮燒雞
7)香草蘑菇意大利粉 - 香草醬重,意粉口感一流!
香草蘑菇意大利粉
8)卡邦尼意粉 - 一般西餐廳既水準,不錯!(食左先記得影,破壞左碟意粉既presentation😅)
卡邦尼意粉
9)西冷牛扒 - 面頭配上香草牛油,無over cooked ,里面Juicy!!
西冷牛扒
10)拿破倫蛋糕 - 非一般水準,出乎意料之外!
拿破崙蛋糕
2016-07-15