2021-03-20 119 views
周末難得與朋友相聚,發現久違了的旺角少了遊客卻多了很多特色食肆。知道上海街有座活化大廈,內有數間特色餐廳但從未來過。今次堅持要來一試,跟隨他人上頂樓天台餐廳可惜未有位,肚又餓就行下行下到3樓見到間像是主打薄餅的Lucky Ristorante,看餐牌原來tea set有其他選擇。餐廳裝修好靚有花有草,內還有陽台露天位但沒客人坐,可能外面太陽太猛太熱。我叫了最愛的all day breakfast 配熱0茶$128,朋友叫了個軟腳蟹牛角包沙拉配凍0茶$98。兩樣上枱時買相都有驚喜。我個全日早餐算落有點貴但真係比外面餐廳的大碟多料種類多,最喜歡佢個cheese potato cake超好味,外脆內軟,一口咬落芝士爆晒出來。牛角包唔會凍冰冰仲好大隻。如果一定要挑剔的話,就是個green salad唔夠沙拉醬啦。軟腳蟹炸得脆脆整隻上,見朋友食得津津有味。下次想帶老公來試下
all day breakfast
all day breakfast