2021-11-14
中秋同🐖🐖去大澳影水鄉花燈節sweet 下,晏就入去就求其搵間餐廳食個靚飯😝醫下肚仔…見到有樓酒就以為有點心食,點知…枱枱都好似食小菜…而睇到menu 都幾貴🤭 成一百蚊一個餸…真係少貴~不過中秋節又唔係成日入黎~無所謂啦🤣 🐷 大澳蝦醬蒸豬腩肉 $88呢道菜要等幾30分鐘🙈我地食哂啲鮮魷都出現😹但侍應一擺上枱,就聞到陣陣蝦醬嘅鹹香味😍😍 而豬腩肉切到好薄😀肥瘦一半一半,塊塊都沾到蝦醬…而整塊食落去,肥膏部分幾爽脆🙈一咬口腔充滿油脂,送飯一流😋🍚 若果唔鍾意食肥膏嘅人,呢一道菜不要點🤣🦑 椒鹽鮮魷 $98可能近海既關係,鮮魷特別新鮮🤤 粉漿薄薄的一厚,脆脆地,而鮮魷唔會炸得太乾,入面仲可以保持本身嘅水份😆 相當彈牙😂 又可以送飯送酒 🍚 靚仔 🥤可樂 *收茶介的📎 食物水準中上,但係貴左少少😂
🐷 大澳蝦醬蒸豬腩肉 $88
🦑 椒鹽鮮魷 $98
🍚 靚仔
🥤可樂
*收茶介的
📎 食物水準中上,但係貴左少少😂