2022-10-03
Emax呢個地方有show睇就好旺場,平時嘅話都係靜靜地,要食中菜嘅話呢間酒樓似乎係唯一選擇,見佢新開試一試佢~🔘鮑魚燒賣 $48大大粒燒賣配大大粒鮑魚,鮑魚爽口入味,幾好味!! 🔘潮式煎韭菜粿 $38食潮州菜又點少得食粿,皮薄煙煙韌韌,裏面有肉汁,韭菜味濃郁!! 🔘牛肉腸粉 $48個皮唔厚幾滑,正常發揮!! 🔘金沙炸魚皮 $68小食嘅價錢但份量比想像中多,魚皮炸得香脆有起沙,鹹蛋黃存在感好高,食到後期會覺得少少鹹!! 🔘碧綠川椒蝦球 $148想叫個有蝦嘅菜式但冇人想剝蝦殼,所以就叫咗呢個小菜,個汁有少少黑椒味帶出蝦嘅鮮味,蝦唔算太大隻但勝在幾鮮,啖啖肉係爽嘅!! 🔘香煎蠔仔酪 $108超級酥脆,蠔仔份量唔少望落脹卜卜,點魚露食幾好味,稍嫌邊邊炸粉有點厚,薄返啲會更好!! 🔘福果芋泥 $48最後食埋個潮州甜品先算圓滿,滿滿一碗芋泥,食落幾綿密比較杰身,唔算太甜,share食份量剛好!! 誤打誤撞食到呢餐令人滿意嘅潮州菜~
🔘鮑魚燒賣 $48
大大粒燒賣配大大粒鮑魚,鮑魚爽口入味,幾好味!!
🔘潮式煎韭菜粿 $38
🔘牛肉腸粉 $48
個皮唔厚幾滑,正常發揮!!
🔘金沙炸魚皮 $68
🔘碧綠川椒蝦球 $148
🔘香煎蠔仔酪 $108
🔘福果芋泥 $48
誤打誤撞食到呢餐令人滿意嘅潮州菜~