2012-08-08
點解叫誤打誤撞?無他既...只係本來冇指定想食咩,想隨機行突發其想食乜就食乜,今次還故意挑內街來行,一來貪人少二來平時少入 通常比大街吸引開去。 今次途中行下行下 原來真係好多中小型店被平時的我忽略了,無論中式日式西式應有盡有! 但有些價錢又的確幾貴...貧窮的我唔捨得途經上址時被門口的侍應叫停介紹,一看餐牌價錢幾經濟,二看店內非常爆滿,三看菜式名幾特別~ 咩聖沙~肉檳海,還有對侍應介紹的牛油雞翼更有興趣,加上她落力的介紹令我動心親身入內一看究境店內燈火通明 四周貼著報紙專題介紹和越南相已經好吸引,加上氣氛真係一絕 人山人海但又唔似街市 食堂咁嘈雜,而且行人通道都幾寬闊,坐落拉開台又唔覺太迫。 餐牌上種類超多,基本上我既胃係蓋過唔到我既欲望........最後係棄帥保車、壯士斷臂下加加減減的叫左 烤牛肉撈檬個人不太愛熱湯食所以選撈 最緊要有醋撈 但旁邊的醋加了魚露沒有期望的酸酸開胃感有點失望,而烤牛肉份量適中味道算不錯配合青瓜絲 炸蒜 蘿蔔絲一起撈吃帶點青爽令人醒胃 沙爹牛肉湯檬沙爹湯底濃而不膩 味道不算刺激性,普通不吃辣的人應該可以應付有餘 酸辣鳳爪上台時份量少得可憐,但味道值得一讚