2017-03-01 348 views
自從係日本食過沾麵之後就覺得沾麵比拉麵正, 上週跟友人決定搵沾麵食, 誰知進店後才發現沾麵要晚上時段才供應. 中午時段只有拉麵, (其實門外有通告, 只怪自己沒看清楚)唯有跟友人硬著頭皮食拉麵, 誰只惡夢便開始...中午客人不多, 員工約2-3位, 每位客人需自行選擇喜愛的拉麵及喜好, 包括麵的硬度/油量/辣或者蔥, 填完後交給店員拉麵上檯時, 員工一句說話也沒有說就放下離開餐牌介紹豚骨湯底有豐富膠質, 當然先飲一啖湯, 質感濃厚唔稀, 豚骨味道不算特出, 不過加上檯面上的辣榨菜, 立即將拉麵味道提升另外點了一隻半熟蛋, 流心程度勉強合格, 但味道較咸無論下單到結賬, 當日的男職員木無表情, 沒有笑容, 但對同事就有講有笑, 言語之間更夾雜著粗言穢語, 完全不放客人在眼內, 完全是幫餐廳趕客, 服務真係一粒星都唔想比
)唯有跟友人硬著頭皮食拉麵, 誰只惡夢便開始...

拉麵上檯時, 員工一句說話也沒有說就放下離開

另外點了一隻半熟蛋, 流心程度勉強合格, 但味道較咸

赤丼
半熟蛋
$87 (Lunch)