上網搵荔枝角同長沙灣附近有咩好食,見到呢間「回春」輕食cafe,比佢個menu吸引左,有特色意粉同芝士蛋糕,所以決定試下,服務員態度好好,不過食落有改善空間1. 輕芝士圈圈山楂肉醬意粉🍝呢道菜其實只係普通嘅肉醬意粉,上面加咗幾舊山渣。山渣帶到一啲強烈嘅酸味,但肉醬煮得唔係好理想,肉未煮碎,仲痴住一大塊咁,感覺唔夠細膩。而且,番茄醬味道唔夠香,食落去普通,意粉都無咩咬口,整體上有啲失望2. 墨西哥脆片配鷹嘴豆泥🥙呢個墨西哥小食配搭都幾特別,但鷹嘴豆泥略嫌稀,味道都唔夠濃郁,作為小食還可以,但冇咩驚喜。3. 開心果巴克斯芝士蛋糕🍰外型幾靚,切開嚟見到嘅開心果溶亦都吸引,但食落去只有少少開心果味,唔夠突出。而且芝士味亦唔夠香濃,感覺上有進步空間整體而言,今次嘅食物調味上都可以再改善。本身入餐廳前見到門口嘅餐牌好吸引,但食落去實際上比預期中冇咁突出,令我哋有啲失望。😔

1. 輕芝士圈圈山楂肉醬意粉🍝

2. 墨西哥脆片配鷹嘴豆泥🥙