2015-08-02
談心。和對象温馨晚飯的好地方。感覺私癮。食物質素好。mini clubMINI CLUB係一間好有情調嘅餐廳酒吧,昏暗燈光﹑枱同枱之間嘅間隔都闊,配合貼合情調嘅音樂,前邊係有型嘅吧枱位,後邊系溫馨嘅沙發位,再配合點點營光嘅style,同柔和嘅蠟燭,當日同兩個好朋友嚟到嘅時候,就覺得呢一個係一個男仔應該好鍾意大女仔黎嘅地方!事實亦都證明咗响除咗我地三位女士一枱之外,見到附近嘅都係一男一女溫馨咁享受嘅晚餐!其實太平道附近呢度都有啲酒吧不過普遍都係一啲劈場,就令到MINI CLUB更加吸引到我來啦。呢度嘅食物和飲品的選擇真係好多,啤酒紅酒白酒香檳,有氣葡萄酒,好靚好吸引女性嘅雞尾酒等等一應俱全。事實上呢一類舒適休閑嘅社交酒吧餐廳類型亦都會成為未來的潮流。三個女仔共點了一支葡萄酒同一杯雞尾酒,傾傾吓都可以由七點半傾到大概十點。我哋今次飲嘅呢隻moscato 有氣葡萄酒, 好清新易入口,本身呢一種提子會偏甜,適合我呢啲平時唔係好飲酒嘅朋友,甜甜地易入口嘅酒類就絕對適合女性!唔會太dry , 果香味濃,容易配合不同食物!其實講酒我就真係咩都唔識架啦不如講返我哋當日食咗啲咩啦!呢一度嘅生蠔選擇好多而
其實講酒我就真係咩都唔識架啦不如講返我哋當日食咗啲咩啦!
即開生蠔
我哋當然重點左一個有型,枱枱點嘅海鮮拼盤啦!
Seafood Platter海鮮拼盤
有: French Edible Crab 睡蟹,French Cooked Blue Mussel 藍青口,Canadian Cooked Whelk 翡翠螺,cooked abalone 鮑魚,Cooked Shrimp 熟蝦,cooked Clam 大蜆
36個月的黑毛豬
巴馬火腿。芝士併盤
一口和牛粒
Other Info. :
題外話就係我發現呢一度嘅侍應生全部都係男仔黎架,而且都好靚仔,最重要嘅就係佢哋個名牌上面有佢哋改咗英文名。。。哼!