2019-09-13
元朗yoho mall不嬲多野食,唔同款式唔同價位既餐廳都有今日就同媽媽黎左Stormies餐廳燈光偏暗,感覺上似岩同知己兩個人一齊黎食飯談心既酒吧餐廳,直到隔離台黎左一家人幫媽媽慶祝生日,又覺得幾岩一家大細黎食一餐溫馨既生日飯因為set dinner好抵但又冇得食牛扒,所以叫左一個set dinner only,再加個main ribeye steak首先係starter Grilled Steak with Arugula, Red Onion, Parmesan Cheese,上面好多cheese,steak既份量都唔只係得一兩片,而且食到好香既牛味,蔬菜方面都非常新鮮Main係香煎鱈魚伴手指薯配椰菜花,北非小米及芒果木瓜莎莎鱈魚魚肉嫩溝冇雪味,而且冇咩魚骨,大人細路都可以放心享用,莎莎都充滿鮮味另一個mian ribeye steak都非常大份,第一次食牛扒配香草牛油,意外地不錯,甚至令我好想以後食steak都配返個牛油,我就要左五成熟,肉質非常嫩易入口,唔會好腥反而牛味好足,黑松露薯條都好正,d黑松露好大塊,薯條又好脆最後甜品係雪糕,我地食到既係伯爵奶茶雪糕,超好食!!超意外
今日就同媽媽黎左Stormies
Main係香煎鱈魚伴手指薯配椰菜花,北非小米及芒果木瓜莎莎
最後甜品係雪糕,我地食到既係伯爵奶茶雪糕,超好食!!超意外,好香濃既奶茶味,好想食多球呀!