2019-06-11
啲嘢唔好食, 其實唔駛多講, 但口水多係我習慣, 如果你係想搵美食🤦♂️下面文字可以直SKIP💁♂️ 夜晚番黎元朗, 試一下新店1樓冰室1️⃣近年都好多打住冰室名號既茶記, 裝修稍為特別少少🏗️賣一兩味懷舊嘢黎搶下FOCUS📸呢間都係類同, 但又學唔足🤬 舖頭算大, 室內加左兩塊霓虹燈牌💡 但望望餐牌其實都係平時茶記食物, 咁既設定下, 我都係穩陣咁揀雜扒餐黎安渡晚上😬 先黎既羅宋湯, 其實還算平穩, 菜, 肉骨都算夠料, 味道還好👌 然後黎既凍奶茶少甜🍼冰何其多🥶 其實放左一陣已經淡而無味, 唔係講緊甜, 係連茶味都無 黎到主菜, 鐵板雜扒餐, 上枱真係熱辣辣滋滋聲既🔥 但摷落去, 就知唔對路😑成個餐得一塊豬扒🐷同火腿 (唔係火腿扒, 係薄身火腿🙃)一隻小炸蝦🦐一隻雞翼🐤後粟米🌽一片紅蘿蔔🥕一塊瓜片🥒一大塊菠蘿🍍睇黎呢個係雜(菜)+一塊扒餐而唔係雜錦扒餐😧你話扒少都算😵但跟餐既薯條真係無味直上, 鹽都無灑過🧂就算加埋黑椒汁都生活淡淡似是如🥛 埋單71蚊, 有時真係爭唔落呢啲連鎖店😥要扮懷舊冰室又學唔足, 煮正路嘢又無心機, 話佢貴又唔係, 但比咗錢💸浪費左個腸胃空間, 真心無癮😣
羅宋湯
冰奶茶小甜